Designfestival hylder dansk design igen

14. maj 2018

Design X Change

Programmet for Danish Design Festival er nu offentliggjort på ddfestival.dk. Festivalen foregår 23.-30. maj 2018 med events i hele Danmark.

Et marked for børnefamilier, københavnere og turister, hvor bæredygtigt design og gør-det-selv aktiviteter går hånd i hånd. En designkonference om hvordan virksomheder kan sætte gang i deres innovationsmotor og åbent hus hos en række af landets kunsthåndværkere og designere.

Den årlige Danish Design Festival, der hylder diversiteten i dansk design og kunsthåndværk med udstillinger, events, erhvervskonference og prisuddeling, er tilbage igen.

En række partnere bag festivalen
Partnerne bag Danish Design Festival er Dansk Design Center, Design denmark, Danske Kunsthåndværkere & Designere, Designmuseum Danmark, Københavns Kommune, Kolding Kommune og Trends & Traditions.

Partnerne udtaler:
Det er med stor glæde, at vi nu igen i år kan gå i luften med et program, der repræsenterer kunsthåndværk- og designfeltet i bred forstand.

Danish Design Festival er skabt, fordi vi er mange i feltet for design og kunsthåndværk, som kan se det store potentiale og momentum, der er for design lige nu. Dansk design tiltrækker stor opmærksomhed i disse år og er mere aktuelt end nogensinde – i klassisk forstand med møbel- og interiørdesign, men også i form af originalt kunsthåndværk, digitalt design, velfærdsløsninger og nye tilgange til innovation og udvikling i erhverv og samfund.

København berømmes internationalt for sin ’livability’, urban design og bæredygtighed – og generelt er hele Danmark en oplagt destination for designoplevelser.

Designkonference skyder festivalen i gang
Danish Design Festival har fokus på mangfoldighed og byder på events for alle designinteresserede – fra professionelle brancheaktører til borgere og turister.

Københavns Kommune og Dansk Design Center kickstarter festivalen med designkonferencen ”Sæt gang i din virksomheds innovationsmotor” den 23. maj i Børssalen. Konferencen giver virksomheder indblik i, hvordan de kan organisere deres innovationsindsats og hvordan design i denne sammenhæng er et værdifuldt værktøj til at takle virksomheders digitale vækstudfordringer.

”Vi har en dygtig designbranche i København, som er visionær, innovativ og har et stort vækstpotentiale. Det skal vi dyrke meget mere, så vi får høstet gevinsterne. Det gør vi desværre ikke i tilstrækkelig grad nu. Vi skal positionere os mere som en designby, man kigger til på verdensplan. Derfor støtter Københavns Kommune op om en række begivenheder i forbindelse med Danish Design Festival”, siger Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Designmarked for københavnere og turister
På designmarkedet Design X Change kommer Designmuseum Danmarks Grønnegårdshave til at boome af festivalsaktiviteter om bæredygtigt design, målrettet børnefamilier, københavnere og turister, der kan slå sig løs med gør-det-selv aktiviteter i weekenden den 26. og 27.maj.

Her kan man også møde designere og kunsthåndværkere og virksomheder, der til daglig arbejder med at skabe bæredygtige designløsninger – fra smykkedesign til elbiler og altankasser. Og alle kan deltage i workshops, hvor man kan lære at farve tekstiler, lave frøbomber, sortere eller bygge legetøj af skrald og meget, meget mere.

Der vil i perioden også være mulighed for at komme bag kulisserne når designere og kunsthåndværkere åbner dørene til deres værksteder.

Danish Design Award
Som kronen på værket afsluttes festivalen med en prisfest for Danish Design Award den 28. maj i Dansk Industri. Her vil nogle af landets mest innovative designløsninger blive kåret og efterfølgende udstillet.

Gå på opdagelse i hele programmet på www.ddfestival.dk

 

Baggrunden for Danish Design Festival

  • Organisationerne bag Danish Design Festival er gået sammen for at skabe øget synergi blandt danske designaktører ved at samle en række begivenheder i en afgrænset periode hvert år.
  • Ved at samarbejde om promoveringen og afholdelsen af de forskellige begivenheder ønsker organisationerne at øge synligheden, tiltrække et større publikum, vise diversiteten i designfaget og demonstrere designs potentiale til at skabe værdi, debat, vækst og livskvalitet.
  • Danish Design Festival er en åben og inkluderende alliance, hvor alle organisationer med et designfokus inviteres til at blive associerede partnere i festivalen.
  • De stiftende partnere og de associerede partnere er sammen om at skabe festivalens indhold i form af udstillinger, konferencer, debatter, designtalks, prisuddelinger og andre beslægtede events.

 
Pressekontakter
Pressechef, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Københavns Kommune, Claus Bøggild, Tlf. 22 82 84 37
Projektleder for Danish Design Festival Rikke Pape Thomsen, Tlf. 61 66 29 88